Wat gebeurt er met mijn Sloopauto?

Het recycling proces van uw voertuig hieronder wat nader voor u uitgewerkt:
Wist u dat bijna elk onderdeel van uw auto wordt hergebruikt? Onze duurzame Autosloperij werkt graag mee aan het recycle proces voor voertuigen; het zal u verbazen wat er daadwerkelijk gerecycled wordt van uw oude trouwe voertuig! In Nederland zijn wij echte weldoeners voor het milieu als het aankomt op het hergebruik van auto materialen.

Autorecycling in Nederland

Het is bij wet verplicht gesteld dat 95% van een sloopauto tegenwoordig MOET worden gerecycled. Recycling is in deze steeds groener wordende maatschappij niet meer weg te denken.. Dit geldt ook voor sloop-voertuigen. Op het moment dat een voertuig bij ons wordt aangeleverd als ”sloop” voertuig, gaat er een heel proces van start.
Het voertuig wordt door ons volledig gestript en de vloeistoffen worden afgetapt. De voornoemde 95% welke moet worden gerecycled, bestaat onder andere uit de materialen metalen, rubber en kunststoffen.

Officiële instanties

Elk autosloop bedrijf dient te zijn aangesloten bij de ARN (Auro Recycling Nederland) en STIBA (Branche organisatie) om de hoeveelheid afval van sloopauto’s drastisch te verminderen. De ARN komt om de hoek kijken op het moment dat wij de auto’s hebben gestript en er bijvoorbeeld een karkas over is gebleven.

Auto Recycling proces

Nu kan het werkelijke recycle proces gaan beginnen bij de ARN:
De kunststofverwerking Post Shredder Technologie (PST) van alle kunststofmaterialen welke door ons aangeleverd bestaat uit 2 fases, waarbij eerst middels voor scheiding de kunststof gescheiden wordt, waarna de daadwerkelijke scheiding plaats vind en de metalen stoffen nog uit de kunststof worden gescheiden.

Het materiaal dat overblijft bestaat voor ongeveer circa 90% uit kunststoffen.
De kunststoffen die overblijven zijn de zogenaamde industriële kunststoffen. Dit is een mengsel van diverse soorten kunststoffen in uiteenlopende kleur. De belangrijkste kunststofsoorten zijn: PP, PE, ABS, PS, PVC, PET en rubbers.

De overige 10% bestaat uit snippers staal, roestvrij staal, koper, aluminium. Verder bevinden zich kleine hoeveelheden glas en vezels, hout, papier, folie, enzovoort in het materiaal.

Om de eindproducten uit de fabriek zo zuiver mogelijk te kunnen afleveren zijn er verschillende scheidingstecnieken nodig. Daarnaast onderzoekt ARN Recycling hoe de materialen aan het einde van het scheidingsproces zo schoon mogelijk gemaakt kunnen worden.

Recycling rubber

Ook de banden worden volledig gerecycled, de autobanden worden door de ARN machinaal gescheiden en alle grondstoffen worden hier gescheiden.
Het hoofdbestanddeel van de banden is natuurlijk het rubber, deze wordt na de nodige bewerking als granulaat verkocht of tot een rubber tegel geperst. Het granulaat wordt gebruikt als schokdempende onderlaag bij sportvelden, sportvloeren en kunstgrasvelden. De rubbertegels worden geleverd als onder andere terrastegels, dak tegels, veiligheidstegels denk daarbij bijvoorbeeld aan kinderspeelplaatsen!

Duurzame autosloperij inschakelen

Op het moment dat u ons inschakelt om gratis uw sloopvoertuig bij u op te komen halen, ontvangt u van ons een (vooraf afgesproken) bedrag voor uw voertuig en daarnaast draagt u bij aan het recycle proces, waarbij middels de juiste richtlijnen en op een veilige wijze de meeste onderdelen weer kunnen worden hergebruikt. Dit geeft toch een fantastisch gevoel! Wij zijn aangesloten bij de RDW en zullen u direct een vrijwaringsbewijs overhandigen.

Vraag een bod voor uw auto op via ons contact formulier, of neem meteen telefonisch contact met ons op! Een andere tweedehands auto kopen? Bezoek onze occasionsNieuwe Autobanden kopen? Ga naar de site.

Telefonisch contact? Bel 0657 18 27 92

Wij zijn 6 dagen per week geopend van 08.30 tot 19.00u