Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto

Er zijn stappen die je kunt nemen om te voorkomen dat je een auto koopt die zwaar beschadigd, gestolen of illegaal is. Ze helpen je ook om een auto te krijgen die niet kapot gaat. Door de juiste controles uit te voeren, kun je jezelf een hoop ellende en geld besparen. Het is de moeite waard om te weten dat je nog steeds wettelijke rechten hebt, zelfs als je niet de juiste controles heb uitvoert. Als er iets mis is met je tweedehands auto (hij heeft bijvoorbeeld een valse kilometerstand of hij blijft kapot gaan), hebt je mogelijk wettelijk recht op een reparatie, de kosten van een reparatie of een deel of al je geld terug.

Zorg bij het kopen van een tweedehands auto ervoor dat een handelaar betrouwbaar is

Als je bij een handelaar koopt (een bedrijf dat auto’s verkoopt), moet je rekening houden met het volgende:

  • zoek naar een gevestigd bedrijf met een goede reputatie
  • zoek naar een handelaar wiens auto’s zijn geïnspecteerd door een onafhankelijke ingenieur of autokeuringsorganisatie
  • Kijk hier voor een betrouwbaar overzicht van tweedehands auto’s.

Kopen via een veiling
Veilingen zijn waarschijnlijk de meest risicovolle manier om een gebruikte auto te kopen. Je hebt waarschijnlijk niet de wettelijke bescherming die je hebt als je via een handelaar koopt (bijvoorbeeld het recht op terugzending en restituties). Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden van het veilinghuis zorgvuldig leest voordat je een bod uitbrengt. Een betere manier om online een betrouwbare tweedehands auto te kopen is via de website Bynco. Klik hier voor een ruim aanbod.

Controleer het verleden van een auto
Als je enkele eenvoudige controles uitvoert, wordt je kans kleiner dat je een auto koopt die illegaal is verkocht of grote reparaties heeft ondergaan. Je kunt ook achterhalen of de huidige eigenaar nog steeds geld verschuldigd is aan de auto. Het duurt niet lang om het verleden van een auto te achterhalen. Overweeg dit te doen, ongeacht bij wie je koopt. Check hier de geschiedenis van een auto.