Tips bij het vergelijken en afsluiten van een autoverzekering?

Verzekeringen zijn vaak enorm ingewikkeld en vaak maken de verzekeraars het zelf ook moeilijk voor de consument. Als ‘leek’ kun je moeilijk inzicht krijgen in wat wel of geen goede verzekering is. Zo zijn er altijd ‘kleine lettertjes’ en bijzonder uitgebreide voorwaarden wanneer een verzekering ingeschakeld kan worden. Wij helpen u met een aantal tips hoe u zoveel mogelijk duidelijkheid kunt krijgen bij het uitkiezen van een autoverzekering.

Zoek een vergelijker

Door online te zoeken naar autoverzekering vergelijkers kun je veel websites vinden die de service aanbieden om door het invullen van jouw kenteken een overzicht te tonen van alle beschikbare autoverzekeringen. Soms zal er nog wat aanvullende informatie ingevuld moeten worden, bijvoorbeeld jouw leeftijd, schadevrije jaren, het jaar waarin het rijbewijs behaald is en evt. andere zaken.
Deze informatie is nodig om een prijs inschatting te maken van een autoverzekering bij een betreffende autoverzekeraar.

kenteken

Selecteer voorwaarden a.d.h.v. uw wensen

Vervolgens hebben veel autoverzekering vergelijkingssites een filter optie. Zo moet je aangeven welke dekking je wenst, je kunt hier een keuze maken tussen bijvoorbeeld: enkel WA verzekerd, WA + beperkt casco en WA + onbeperkt casco. Vervolgens dien je aan te geven hoe groot je jouw eigen risico wenst. Over het algemeen heb je hier de keuze tussen €150,- euro eigen risico, €300,- euro of volledig gedekt (dus onbeperkt eigen risico). Je kunt er ook nog voor kiezen om €0,- euro eigen risico te nemen, echter wordt dit niet geadviseerd.

Maak uw keuze

Vervolgens zal de vergelijker aan het werk gaan en zal u wellicht even geduld moeten hebben voor er een overzicht getoond wordt. Als de vergelijker klaar is met denken zal er een duidelijk overzicht getoond worden waarin alle autoverzekeraars zichtbaar zullen zijn. Op basis van prijs en kwaliteit kunt u dan een keuze maken voor de goedkoopste autoverzekering. Dat is immers vaak de reden waarom u vergelijkt, u bent opzoek naar de meest voordelige verzekering Echter, willen wij u wel even op het hart drukken dat de voordeligste niet altijd de beste is, zeker als u vaak op de weg zit kan het verstandig zijn om te kiezen voor een iets duurdere verzekering met een hoger service niveau.