Oude gebrekkige auto’s van de weg

Nog altijd merken wij als officiële autosloperij dat autobezitters van echt oudere wagens soms onder levensgevaarlijke omstandigheden met hun oude vehikel de weg op gaan! We staan soms versteld van de omstandigheden waaronder men toch nog doorrijdt met een auto. Het ziet er naar uit dat niet iedereen doordrongen is van het feit wat er zoals kan gebeuren, wanneer bepaalde mankementen niet verholpen worden.

Waarom doorrijden met oude gebrekkige auto?

Over het algemeen zien we terugkeren dat men doorblijft rijden in de gebrekkige auto om simpelweg er nog uit te halen wat er in zit. Men heeft onvoldoende geld voor een reparatie, of men vindt het niet meer nodig de auto te laten repareren, en rijdt “toch nog even door”. Dit kan zeer gevaarlijke taferelen opleveren, en niet alleen voor de bestuurder van een dergelijke auto, maar ook voor mede weggebruikers.

Mogelijke gevolgen van doorrijden met gebrekkige auto

We zien dat sommige mensen door blijven rijden met kapotte remmen (!) Hierover hoeven we eigenlijk geen uitleg te geven. Zeer gevaarlijk. Moet er ineens geremd worden, dan is dit vrijwel onmogelijk. Hoe remmen deze mensen dan überhaupt nog vraag je jezelf af.. door zeer snel terug te schakelen (remmen op de motor) en de handrem te gebruiken….

Maar ook een rammelende, kapotte uitlaat is voor sommige weggebruikers geen reden om de auto te laten staan. Wat kan er eigenlijk misgaan? Best veel. Als de uitlaat echt afbreekt, kan deze onder de auto terecht komen, waardoor de auto kan gaan spinnen. Hetzelfde geldt als jouw uitlaat onder de auto van een andere weggebruiker komt. Ook deze auto kan gaan tollen, doordat er minimaal contact met het wegdek overblijft… Reuze gevaarlijk dus.

Bijna kapot stuurslot… Een klassieker. Is het stuurslot bijna kapot, dan kan het voorkomen dat het stuur in het stuurslot schiet.. Hier moet je niet aan denken dat dit gebeurt tijdens het autorijden. Ineens kun je nauwelijks nog sturen. Bedenk wat er mogelijk kan gebeuren op de snelweg als dit zich ineens voordoet.

Loop of sloop?

We hopen dat bovenstaande waarschuwingen een wake-up call zijn voor weggebruikers. Kies verstandig en laat of de auto repareren, of kies ervoor deze naar een RDW erkende autosloperij te laten afvoeren. Wilt u in dat geval snel een andere auto ter beschikking hebben? Neem hiervoor eens een kijkje bij ons aanbod van tweedehands auto’s

Naar de autosloperij

Kiest u ervoor om uw auto naar de autosloperij te laten afvoeren, dan kunt u rekenen op een reële vergoeding voor uw sloopauto. Als duurzame autosloperij bieden wij onze klanten de echte dagwaarde van de auto, waarbij natuurlijk ook beoordeelt wordt op conditie van de auto en overige gegevens als de kilometerstand, merk, bouwjaar etc.

  • Het geld voor uw auto zult u contant ontvangen
  • U hoeft niet naar de autosloperij te komen: wij halen uw auto gratis op aan huis
  • Wij komen door heel Nederland. Het loont dus altijd de moeite vrijblijvend onze beste prijs voor uw auto op te vragen
  • U ontvangt altijd een vrijwaringsbewijs van onze chauffeur

Maak kennis met onze duurzame autosloperij & de vele voordelen.

Contact

Neem vrijblijvend contact op via onze website

Telefonische contact? Bel 0657 1827 92