Kentekenrapport voorkomt miskoop bij aankoop auto

Bent u van plan om binnekort een nieuwe auto, motor of camper te gaan kopen? Vraag dan in ieder geval het kenteken op, zodat u een gratis autocheck kunt doen.  Via het kenteken krijgt u nl. gratis inzicht in de historie van het voertuig in een overzichtelijk kentekenrapport. Zo kunt u op eenvoudige wijze voorkomen dat u een miskoop doet tijdens de aankoop van uw nieuwe voertuig.

Controleer de tellerstand?

In Nederland kun je via het kenteken gemakkelijk controleren of de tellerstand van een auto klopt via bv. www.kentekencheck.info. Hier krijg je in gratis een kentekenrapport veel informatie over voertuigen die in NL gegegistreerd staan.  Kilometerteller fraude komt ook nog weleens voor met geimporteerde auto’s. In het buitenland zijn geen RDW registratie systemen zoals de NAP garantie die we in Nederland kennen. Ga je een voertuig importeren uit België? Controleer het chassisnummer om op die manier zeker te zijn dat de tellerstand die je te zien krijgt overeenkomt met waar deze zou moeten staan volgens de verschillende diensten voor wegverkeer die in Europa actief zijn. Wanneer de tellerstand is teruggedraaid zou dit immers een oneerlijk beeld geven. Dat betekent dus dat de auto niet in de staat is waarin jij het voertuig verwacht. Wat weer tot kosten en problemen zou kunnen leiden. Daarom is de controle belangrijk om te doen om hier zekerheid over te hebben.

Vorige eigenaren opvragen

Wat je natuurlijk ook niet zo gemakkelijk kan achterhalen, is wie de vorige eigenaren zijn geweest. Gelukkig is daar wel iets aan te doen wanneer je een aankoop van een geïmporteerde auto wilt gaan doen. Ga je een voertuig importeren uit België? Controleer het chassisnummer om er zeker van te zijn dat je alles te weten komt over de auto en waar deze allemaal geweest is. Natuurlijk zegt dit niet alles omdat er wel privacyregels gelden en je dus niet alles over de eigenaren te weten kan komen. Je krijgt er in ieder geval wel een eerlijker beeld door.

Klopt de technische informatie?

Als het gaat om de technische informatie van de auto, dan kan er natuurlijk ook van alles niet kloppen. Dit hoeft niet eens bewust te zijn. Een verkoper kan zich ook vergissen. Daarom is het belangrijk om de nodige controles te doen. Een voertuig importeren uit België, controleer dan het chassisnummer om zelf te kunnen zien welke technische specificaties de auto heeft en wat de geschiedenis is. Zo kan je precies zien of je ook echt gaat kopen wat je beloofd wordt door de verkoper. Wanneer iets dan niet klopt, dan kan hier eerst over overlegd worden door beide partijen.

Kentekenrapport biedt veel zekerheid

Zelf een voertuig importeren uit België? Controleer het chassisnummer om jezelf meer vertrouwen te geven. Je zorgt voor zekerheid door zelf een voertuigrapport op te vragen en de historie te checken. Wanneer je zeker weet dat alles klopt, dan hoef je immers geen zorgen meer te hebben over het verdere verloop van de aankoop. Ook hoef je niet bang te zijn dat iemand bij je aanklopt omdat de zaken rondom de auto niet helemaal in orde zijn. Met het kentekenrapport bent u een stuk zekerder dat er geen enkele vorm van fraude is gepleegd met de auto, camper of motorfiets. Dus kan je met een gerust hart genieten met de auto die je uit België hebt gehaald.

Dit artikel is geplaatst door (Kessels), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.