Gemakkelijk de Elektrische auto opladen

Het opladen van een elektrische auto is kinderlijk eenvoudig en kan vrijwel overal worden gedaan.

Thuis de auto opladen

Alle elektrische auto’s worden geleverd met een standaard laadkabel, die wordt aangesloten op de auto en via een stekker in een normaal stopcontact geplaatst wordt . Het is dezelfde stekker als bijvoorbeeld van de waterkoker, tv of gsm-lader, wat betekent dat u kunt opladen thuis in uw garage, of op uw oprit als u een buiten stopcontact aansluiting bezit. Het is handig als u altijd een kabel in uw auto aanwezig hebt welke voorzien is van een huis-tuin-en-keuken stekker die in elk gangbaar stopcontact past. Zo staat u nooit voor onvoorziene verrassingen.

Zorg er echter wel voor dat u bij thuisgebruik eerst de elektra hebt laten inspecteren door een erkend elektra-keuringsbedrijf. U zult er ook voor moeten zorgen dat de aansluiting in de buurt is van de autoparkeerplaats, aangezien dergelijke laadkabels vaak niet erg lang zijn. Opzoek naar een langere laadkabel, dan vindt u deze op gemakkelijk online.

Specifieke laadkabels

De laadtijden vallen echter lang uit wanneer u gebruik maakt van een gewoon stopcontact. Er zijn uiteraard online laadkabels verkrijgbaar met een versnelde oplaadtijd, welke voor gebruik zijn van speciaal ontwikkelde oplaadpunten. Ook voor specifieke merk auto’s kunt u zeer professionele oplaadkabels online kopen, zoals de Volvo laadkabel, te verkrijgen in verschillende lengtes. Zorg dat uw oplaadkabels niet van goedkope Chinese makelij zijn bijvoorbeeld, maar van degelijk materiaal gemaakt en compleet weerbestendig zijn.