Geen geld voor een nieuwe auto?

Iedereen heeft het vast wel een keer meegemaakt: je auto heeft het begeven of je hebt zoveel schade aan je auto dat die total loss is. Nu moet je auto naar de sloop gebracht worden en dien je op zoek te gaan naar een vervangende auto. Helaas is het aanschaffen van een auto prijzig. Zeker als het onverwachts gebeurt. Toch zul je een vervangende auto moeten aanschaffen als je de auto dagelijks gebruikt. Heb je tijdelijk geen geld voor een nieuwe auto? Je kunt ook een auto kopen door middel van een autolening. Je kunt een autolening afsluiten voor een tweedehands auto en nieuwe auto.

Autolening

Een autolening kun je zien als een persoonlijke lening. Je leent een bedrag voor de auto: de prijs van de auto. Je kunt ervoor kiezen om het hele bedrag te lenen, maar je kunt ook een kleiner bedrag lenen. Je kunt een lening afsluiten voor een bedrag tussen de 2.500 en 50.000 euro. Dit bedrag moet je binnen een bepaald termijn terugbetalen: de looptijd van de lening. Dit zijn de meest voorkomende looptijden: 6, 12, 24, 36 of 60 maanden. Je moet een lening bijvoorbeeld binnen 36 maanden terugbetalen. Het bedrag dat je leent, wordt vooraf vastgesteld. Denk goed na hoeveel geld je wilt lenen, want je kunt niet halverwege de looptijd meer geld lenen. Bij een autolening betaal je rente over het geleende bedrag. De rente tussen de 1% en de 5% en ligt de hele looptijd vast. Het rentepercentage is afhankelijk van het bedrag dat je leent.

Waar kan ik een lening aanvragen?

Je kunt een autolening aanvragen bij een bank of bij een instelling die leningen verstrekt. Ook bij garages en autodealers kun je vaak een lening aanvragen. Het is verstandig om te vergelijken welke lening het goedkoopst is. Het rentepercentage kan namelijk per instelling en bank verschillen.

Let op: geld lenen kost geld. Dit artikel is een advertentie. Driverweb is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel. Geld lenen bij de geldverstrekker uit dit artikel doet u geheel op eigen risico en verantwoording. Lees eerst de financiële bijsluiter voordat u geld leent.