Autoverzekering met beperkt casco, goedkoop of duurkoop?

Autoverzekering zijn er in 3 varianten, vergelijk baar met zorgverzekeringen( basis, aanvullend en extra aanvullend). Bij autoverzekeringen worden ze echter anders genoemd:

  • WA
  • WA + beperkt casco
  • WA + volledig casco(all risk)

De laagste premie wordt betaald voor de WA autoverzekering verteld Michael de Groot van Goedkoopste autoverzekeringen. Hierbij wordt de schade vergoed die de verzekerde aanbrengt met de auto. Echter wordt hierbij niet de schade aan het eigen voertuig vergoed.

Bij een WA autoverzekering met beperkt casco wordt ook schade vergoed veroorzaakt door diefstal, storm, brand, ruitbreuk etc. Wanneer je schade hebt aan je eigen voertuig wordt dit niet vergoed. Is een derde verantwoordelijk voor deze schade dan kan deze worden verhaald op deze persoon. Deze is ook verzekerd met minimaal een WA autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. Maar wat nu als vandalisme de oorzaak is van schade. De dader(s) valt dan waarschijnlijk niet op t sporen. Bij uw verzekeraar heeft u dan geen zaak en zij zullen deze schade dan ook niet vergoeden, terwijl vandalisme (kapotte autospiegels, krassen op uw lak en kapot getrapte bumpers) vaak voorkomt.

Wilt u bijvoorbeeld ook schade door vandalisme vergoed hebben, dan is een All Risk autoverzekering noodzakelijk. Hoewel je dit niet zou verwachten, want een WA + beperkt casco wordt de schade aan je auto doorgaans vergoed die buiten jouw schuld is aangebracht. De bewijskracht bij vandalisme is echter extreem moeilijk. Bedenkt u zich daarom goed waar u goed aan doet. Staat uw auto bewaakt dan is de kans op vandalisme een stuk kleiner. Uiteraard speelt ook de buurt een rol waar u auto geparkeerd staat.